
הטור שלי במאקו
מאקו 22.9.22
החגים בפתח וזה אומר שיהיו הרבה מפגשים משפחתיים. זה גם אומר שקרובי המשפחה כנראה ירצו לחבק ולנשק את הילדים הקטנים והחמודים שלכם.
אבל הילדים שלכם לא בהכרח ירצו לשתף פעולה ולתת חיבוק לדודה או לסבא.
סיטואציה שיכולה להיות מביכה עבורכם.
אחרי שתקראו את הטור הזה תגלו שדווקא הסיטואציה הזו יכולה להפוך להזדמנות נהדרת ללמד את הילדים שלכם שיעור חשוב על מגע מבחירה ומרצון
מאקו 8.9.22
אני זוכרת את ההתרגשות שלי ושל המשפחה שלי לפני שני הרילוקיישנים שעשינו:
תכנונים על טיולים שנעשה באזור, אנשים חדשים שנכיר, התפתחויות מקצועיות שנעבור, זמן חופשי בסוף השבוע שיוקדש רק למשפחה הגרעינית.
אבל כמובן שהיו גם קשיים ואתגרים מבחינה אישית ומשפחתית.
את המדריך הזה החלטתי לכתוב כדי לסייע לכם בהכנות לנסיעה עם ילדים (במיוחד צעירים) ובהתמודדויות שתפגשו.
מאקו 29.8.22
איך אתם מגיבים כשאתם שומעים ״משעמם לי״? הורים מספרים לי שכשהם שומעים את זה, זה מפעיל אצלם טריגר של כעס ועצבים על הילדים מכמה סיבות: הסיבה הראשונה היא התסכול של ההורים מזה שהילדים לא יודעים להעסיק את עצמם. ואז עולות מחשבות כמו: ״אני העזתי להגיד להורים שלי שמשעמם לי כשהייתי ילד? מה פתאום. מצאתי פתרונות ועיסוקים בעצמי. הילדים של היום מפונקים ולא יודעים להעסיק את עצמם״.
מאקו 24.2.22
"זה הכול בראש", תרתי משמע - כל הרגשות שלנו והתחושות מקורן במוח. אם זה ככה, איך זה שאף אחד לא הסביר לנו מה קורה שם? ד״ר יפעת מצנר חרותי מסבירה איך לא תהיו מופתעים יותר משום התקף עצבים או מופע רגשי אחר - שלכם או של הילדים. מומלץ לקרוא בראש פתוח
מאקו 15.12.21
עולם העבודה כבר הבין את החשיבות של אינטליגנציה רגשית. השאלה היא האם ההורים ומערכת החינוך מבינים שהם אלו שצריכים לצייד את הילדים במיומנות הזו, במיוחד בתקופה של משבר עולמי? ד״ר יפעת מצנר-חרותי מסבירה לכם מהי אינטליגנציה רגשית ולמה זו המיומנות שכל אחד מאתנו צריך לפתח, לתחזק וללמד את הדור הבא
שלטון הפחד
מאקו 26.7.21
ההורים של פעם נקטו בשיטות של הפחדה כדי להשיג ציות מהילדים. הם האמינו שזו הדרך לגדל ילדים מחונכים וצייתנים. לדעתה של ד״ר יפעת מצנר חרותי, ההורים של העתיד ישתמשו בכוח המובנה שלהם לא כדי לאיים ולהעניש אלא כדי להיטיב ולהנהיג. את התקווה לכך היא שואבת משינויים חברתיים מרחיקי לכת שקרו בעשורים האחרונים
מחיר הכוח
מאקו 22.4.21 (טור שעבר את ה-100 אלף צפיות!)
במשפחות רבות, איומים של ההורים על הילדים הם דבר שבשגרה, אבל מה המחיר שאנחנו והילדים שלנו משלמים על כך בטווח הקצר והארוך? מנחת אבות והורים מספרת למה אסור לאיים באיומי סרק? איך זה משפיע על היחסים בין הילדים שלנו לבין האחים והחברים שלהם? ומה בכל זאת אפשר לעשות?
אבא, זאת לא אשמתך שאתה צועק על הילדים שלך
מאקו 10.11.20 (טור שעבר את ה-50 אלף צפיות!)
ההורים שלכם היו קשוחים. צעקו ואיימו כל הזמן ודרשו ש"תהיו גברים". נשבעתם שלא תהיו כמוהם, אבל עכשיו אתם מוצאים את עצמכם בדיוק באותו המקום. יש שלושה דברים שצריך להבין כדי לשנות את הדרך שבה אתם מתייחסים לילדים
מאקו 3.8.2020
אף אחד מאתנו לא אוהב שמתמקדים בחולשותיו. זה מרפה ידיים, מייאש ואצל אחדים זה מעורר את הרצון לעשות "דווקא" ולהעצים את ההתנהגות הנגדית. לפעמים הדרך ההפוכה היא הדרך הנכונה. רק תשאלו את ההורים של מיכאלה, שהצליחו מהמקום הכי פחות צפוי...
מנסים לגרום לילדים להפסיק עם התקפי הזעם? כדאי להתחיל בכם

מאקו 13.5.2020
מה הדרך הנכונה להתמודד עם התפרצויות האנרגיה של הילדים? איך מגיבים נכון להתקפי זעם ומכות? והאם המקור שלהם הוא בכלל בכם?
"זוז, אני אעשה את זה": זה הזמן להרפות משמירת הסף האימהית

מאקו 19.4.2020
שמירת הסף האימהית היא התפיסה שיש לחלק מהאימהות לגבי האופן שבו הדברים צריכים להיעשות בבית. מכיוון שהן לא סומכות על בני הזוג שלהן (או מבוגרים אחרים) שיעשו את הדברים כמו שצריך, הן לא מאפשרות לאחרים להתקרב ועושות הכול, או כמעט הכול, בעצמן.
כשהילדים שלכם רבים, זו צורה של תקשורת

מאקו 23.5.2019
קשה לכם עם המריבות בין הילדים שלכם? יכול להיות שהתגובות שלכם דווקא מדליקות אותם יותר. ד"ר יפעת מצנר-חרותי רוצה לשכנע אתכם להפסיק להתערב.
הילד שלכם כועס? כדאי שתהיו בשקט

מאקו 30.1.2019
הרבה הורים חושבים שהם מגלים אמפתיה לילדים שלהם אבל לא עושים זאת בפועל. איך יודעים? כשנותנים אמפתיה אמתית, הילד או הילדה נפגשים עם עצמם ומוצאים בעצמם כוחות להמשיך הלאה. ד"ר יפעת מצנר-חרותי מזמינה אתכם לאתגר האמפתיה, ויש גם אופציה למתקדמים.
בשביל ילדים, הבית הוא גם בית כלא

מאקו 18.12.2018
אם הילדים שלכם אמרו לכם שהם רוצים לעזוב את הבית, קחו את זה כמחמאה. זה אומר שיצרתם בית שבו לא מפחדים להגיד לכם דברים, כולל להגיד שרוצים משפחה אחרת. חוץ מזה, עבור ילדים, בית הוא באמת לפעמים כמו בית סוהר מהסיבה הפשוטה שאין להם לאן לברוח.
תפסיקו להכריח את הילדים שלכם להתקלח

מאקו 18.11.2018
אנחנו מלמדים את הילדים שלנו שהגוף שלהם הוא ברשותם. עד שזה מגיע למקלחת היומית. כדי לשמור על הערך הזה, לא צריך רק לדבר, אלא גם לעשות. כלומר, לעשות פחות. ד"ר יפעת מצנר-חרותי מציבה אתגר לא פשוט בפני ההורים.
שלושה צעדים פשוטים שיפתרו את בעיית ההתארגנות בבוקר

מאקו 17.10.2018
אם איומים, צעקות ולחץ לא מביאים לזה שהילדים ישתפרו בהתארגנות הבוקר וייקחו אחריות, אז למה אתם ממשיכים להתנהג ככה? אם תפסיקו להתאמץ ותחליפו תפקידים עם הילדים שלכם תתפלאו מה יקרה.
בזמן שנשמתם

מאקו 6.5.2018
כשהיום שלכם אורך ומתוח כל כך למי יש כוח להכיל את התסכול של הילדה שבוכה כי התפוצץ לה הבלון? של הילד שלא רוצה ללכת לחוג? מה עושים? נושמים. אבל גם לנשום צריך לדעת. ד"ר יפעת מצנר-חרותי תנסה לשכנע אתכם שתרגול מיינדפולנס הוא מה שיעזור לכם.
למה אנחנו כל כך סובלים עם הילדים שלנו?

מאקו 8.4.2018
אתם כבר מחכים לראות אותם בסוף יום עבודה, מתגעגעים אפילו. אבל ברגע שהם נכנסים לאוטו, מפלס העצבים עולה ואתם מתמלאים תסכול וכעס. אבל מה יקרה אם תבחרו להפסיק להיות קורבנות של הסיטואציה, ותיקחו אחריות רק על איך שאתם מגיבים אליה?
עונשים לילדים: אתם נוקמים בילדים, והילדים נוקמים בכם בחזרה

מאקו 6.2.2018
כשהאגו נמצא במרכז היחסים שלכם עם הילדים – הם פוגעים בכם ואתם מנסים להחזיר להם. אלא שהעונשים שאתם נותנים הם לא חינוך. כל מה שהם לומדים הוא לפחד מכם במקרה הטוב, ולשנוא אתכם במקרה הרע.
כך תבקשי (ואולי גם תקבלי) העלאה בשכר, עם דריה הניג שקד

מאקו 10.12.2017
מכירה את זה שאת עובדת במקום מסוים ומרגישה שאת עושה עבודה ממש טובה אבל השכר שאת מקבלת לא תואם את מה שלדעתך מגיע לך? אם כן, המדריך הזה בשבילך.
עברנו לארה״ב והילדים מסרבים ללמוד אנגלית

מאקו 28.11.2017
לפני ארבעה ימים נחתה יפעת עם משפחתה בארה"ב לחיים חדשים ברילוקיישן מרגש. אבל יש בעיה: הילדים מסרבים ללמוד אנגלית. האם אפשר ללמד ילדים שלא רוצים ללמוד? יפעת חווה את האתגר על בשרה.
ילדים משקרים. הילדה שיקרה לכם? אל תמהרו לנזוף בה

מאקו 30.10.2017
כל הילדים משקרים בשלב כזה או אחר. למה ילדים משקרים? זה חלק מהתפתחות טבעית ובריאה של האדם. יותר מזה, זו התפתחות די מדהימה כשחושבים על זה. עכשיו השאלה מה עושים עם זה: נוזפים או מקשיבים. ד"ר יפעת מצנר-חרותי בעד להקשיב ויש לה יופי של טיעונים.
פיטורי הגנן על רקע מגדרי צריכים להדליק נורה אדומה אצל שני המינים

מאקו 25.10.2017
"בעוד שאת הבנות מעודדים יותר היום לעשות דברים 'של בנים', אין עידוד מקביל לבנים לעשות דברים 'של בנות'. אם הפמיניזם קורא לזה שוויון, הרי שמדובר בשוויון חד-צדדי". ד"ר יפעת מצנר-חרותי מסבירה מה באמת צריך ללמוד מהפרסום על הרחקת גנן גבר מתפקידו בגין מגדרו בלבד.
אבא הלך לעבודה, מתי הוא יחזור?

דה מרקר 15.6.2015
״החבר׳ה מנסים להתחרות זה בזה ׳מי יותר גבר׳, אבל כמהנדסי מחשבים זה קצת ביזארי, כי זה אומר שבעצם אנחנו מתחרים זה בזה מי יותר חנון. זה לא כמו להיות איזה כבאי אמיץ ולקחת יותר סיכון מהשותף שלך. אצלנו מתחרים במספר השעות שעובדים״.
נשארה שעות נוספות וזומנה לשיחת נזיפה

וואי-נט 17.03.2014
ישראלים רבים נדרשים להישאר בעבודה עד מאוחר כדי להרשים את הבוס - דבר שפוגע הן באמהות, שעוצרות את הקריירה שלהן, והן באבות, שלא מצליחים להשתתף בגידול הילדים. אולי כדאי שנלמד מהמעסיקים ההולנדים, שלא רואים בשעות נוספות סימן ליעילות - להיפך.